2023 Oliven-plukking

En stor takk til alle som ble med!
Etter flott innsats  fra håndplukkede aceituneros de Noruega – både 6. og 16. november – veide den samlede oliven-innhøsting ca. 188 kg [80+80+28]
Tillagt ytterligere 50 kg oppe fra ‘Revehiet’ som allerede var plukket,  kjørte vi en fullastet bil opp til Aceites Aneas i Lentegí for pressing.

.

.
Avlingen ble etter rensing for løv, kvist og kvast veiet inn til 233 kg ex. emballasje.
Med andre ord: vi kvalifiserte for eksklusiv pressing av kun olivener fra egne trær!
Alt maskineri  på olivenmøllen ble stoppet og tømt etter leveransen fra foregående campo, for at vår frukt skulle kunne helles ned i en binge under produksjonsanlegget, klar for å løftes opp i maskineriet.
Deretter var det påkrevet å stille seg i kø, for mosten skal etter kaldpressing tappes på flasker av leverandøren selv.


.
VIDEO
Et omfattende system av transportbånd frakter olivenene innom ulike prosesser:
Rensing – vasking – forvarming – kverning – kaldpressing.
På disse videoklippene er det våre (!) olivener som prosesseres:


Klikk på bilde for å se video [Rensing og klargjøring]

.

Klikk på bilde for å se –video2 [kverning]

——————————————–

Fra tapperiet:

Flere bilder på underside…..
[passord som tidligere, ordspill /etternavn 😉

.
:
:
:
.
:
.
.
.
.
.